Obogatiti sadržaje, kako kulturne, gospodarske, tako i glazbene cilj je organizatora ove najveće manifestacije u regiji, prepoznatljive u cijeloj Hrvatskoj, ali i izvan njezinih granica gdje naši ljudi, ali i gosti planiraju i godišnje odmore kako bi bili dio posebne atmosfere i ugođaja u našoj lijepoj Novoj Gradiški.

 

Organizatori, Grad i Turistička zajednica Nova Gradiška, uz sponzore, pripremili su i ove godine pravu „ikebanu“ događaja.Počeli su izložbama; „Šuma okom šumara“,u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva Podružnice NG; Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška,slike; a Gradski muzej podario je zanimljivu i vrijednu izložbu Umjetnički nakit Maxa Škledara. Sve su otvorene za posjetitelje tijekom svih dana NG glazbenoga ljeta, a napominjemo kako su i vrata Gradskog muzeja otvorena u ove dane tako da možete uživati u ljepoti unikatnog nakita, ali i ostavštini Grigora Viteza zahvaljujući suradnji Gradskog muzeja NG i Hrvatskog školskog muzeja iz Zagreba.

Što se glazbene večeri tiče, uživalo se u jazz poslastici  zahvaljujući Damiru Kukuruzoviću & Django grupi

ČETVRTAK, 15.kolovoza tradicionalno je rock večer. Nastupit će THE ROCKERI, TWIN ROCK, SILENTE I DARKO RUNDEK & EKIPA. Na pozornici će se okupiti najveća imena ovog žanra glazbe, ali koja  do sada nisu nastupila na NG glazbenom ljetu.

PETAK,16.kolovoza tamburaška večer kada će nastupiti  domaće snage: TS RUBATO, pa BERDE BAND, potom BOSUTSKI BEĆARI u novom izdanju, odnosno s novim pjevačem i bit će im to svojevrsna premijera na NG glazbenom ljetu. Gošća večeri je regionalno poznata Maja Šuput.

Tradicionalno je ova večer i središnja i okuplja veliki broj gostiju i uzvanika, a tada slijedi i službeno otvorenje manifestacije. Ove godine bit će to u 20 sati, a ujedno će biti otvoren i novouređeni prostor Turističke zajednice.

SUBOTA,17. kolovoza-u prijepodnevnim satima za najmlađe zanimljive i orginalne igre u KIDS FUN ZONI u Gradskom parku već od 10 sati.

Glazbena večer tradicionalno počinje festivalom „Djeca pjevaju hitove“ u organizaciji udruge „Hobotnica“, a ove gdodine nastupit će 14 djece i mladih.

Večer se nastavlja nastupom mladog popularnog benda „LJUBAVNICI“ iz Svete Nedelje, trenutno najpopularnija ekipa u zabavnom žanru, a bit će sjajna uvertira za koncert  gosta večeri, Željka Joksimovića.

NEDJELJA,18. kolovoza-folklorna večer;  u goste nam stiže KUD MARKOVAC iz Zagreba i održat će cjelovečernji koncert.

NG glazbeno ljeto vodi brigu i o domaćim proizvođačima

Već su pomalo počeli stizati izlagači domaćih proizvoda i rukotvorina, suvenira. Najveći dio njihovih izložbenih štandova bit će u Gradskom parku, gdje se i ove godine održava i Craft festival.

Namjera je bila cijeli prostor Trga kralja Tomislava, Cvjetnog trga, Gradskog parka, kao i staru jezgru grada povezati događajima u jedinstvenu cjelinu što je organizatorima manifestacije, Gradu NG i Turističkoj zajednici, uz sponzore i uspjelo. 

A oni su za 24. NG glazebno ljeto osigurali 630.000 kn od kojih je 430.000 za izvođače, a ostalo za suport za sve dodatne sadržaje. 

NG glazebno ljeto najavljeno je i na HRT-u, ali i  velikim jumbo plakatima u Zagrebu.  

Cijelo ljeto, pa tako i u dane NG glazenoga ljeta živi i kultna novogradiška „ljetna pozornica“ održavanjem brojnih koncerata namijenjih mlađoj publici.

I ove su godine zahvaljujući 24. NG glazbenom ljetu popunjeni  smještajni kapaciteti u Gradu, što, uz ugostiteljske objekte, male poduzetnike, obrtnike i Obiteljska poljoprivredna gospodarsta, doprinosi i pozitivnom gospodarskom aspektu.

Novina ovogodišnjeg NG glazbenog ljeta.

Dakle oživljen je Gradski park, a središnja Ulica slavonskih graničara  u cjelosti je namijenjena posjetiteljima, gostima, šetačima,…Ugostitelji su dobili strogo određene prostore u kojima obavljaju svoju djelatnost. I priprema gastro ponude ove godine smještena je na parkiralište kod Pošte tako da je cjelokupan prostor oko pozornice, gdje se najviše programskih sadržaja odvija, slobodan samo za posjetitelje. 

VIP zona bit će u novouređenom prostoru naše svečane vijećnice i novog prostora Turističke zajednice tako da će cjelokupno središte grada zapravo živjeti zajedno tijekom tih dana. 

Također  u dogovoru s HAK-om osigurano je besplatno parkiralište na njihovom poligonu. 

Voditelj je glazbenih večeri i ove godine Mirko Fodor koji je svoju emisiju na Hrvatskom radiju,posvetio i 24. NG glazbenom ljetu, a ulaz na ovu manifestaciju  je za sve posjetitelje besplatan.