Izletište Strmac

Smješteno u prekrasnoj, prema jugu otvorenoj dolini, kojom protječe gorski potok Šumetlica, u koji se ulijeva potok Begovica, sa sjeverne strane zaštićen od vjetrova visokim Psunjem, na kojem je i najviša kota Slavonije.

Kula Gračanica

Velika je nepoznanica kada je građena, ali i tko ju je gradio. Zbog preciznosti i kvalitete gradnje povjesničari tvrde kako nije isključeno da iza jedinstvenog objekta, u neimarskom smislu stoje mistični Templari.

Srednjovjekovni Cernik

Prvotna franjevačka drvena rezidencija bila je sagrađena potkraj 17. stoljeća, a zidanje današnjeg samostana počelo je 1728. godine.

Eko-etno selo stara Kapela

Područje iznimne tradicije čiji povijesni korijeni sežu u davnu 1275. godinu, u vrijeme postojanja utvrde Grad Potok, u vlasništvu plemića Gorjanskih.

“Matin i Anin stan”, Gornji Crnogovci

I ovo je imanje počast i pozdrav staroj Slavoniji, ponegdje još uvijek živoj i prisutnoj, prkosno žilavoj. Saznajte kako su živjeli naši bake i djedovi, ali i otkrijte jedinstveni spoj suvremenosti i tradicije.

“Slavonski sokak”, Novi Varoš

Imanje smješteno u Novom Varošu zamišljeno je poput niza autohtonih slavonskih kuća, koje će svojim gostima ponuditi i prezentirati i brojne druge prateće sadržaje i objekte-gospodarske zgrade (kokošinjac, kuruzana, ambar…).

Seljačko domaćinstvo “Opođe”

Seljačko domaćinstvo OPOĐE dočekuje vas na južnim obroncima Psunja i zapadnim padinama Požeške gore, u mjestu Cernik, kao istinska oaza mira, tradicije, ali i aktivnog odmora koji će Vama i Vašoj obitelji pružiti nezaboravno iskustvo.

Posavska poučna cesta-Posavka

Posavska počuna cesta na sjajan način spaja priču o gastronomiji, povijesti, arheologiji, folkoru i pučkoj baštini,  jedinstvenoj i autohtonoj arhitekturi Posavine, nudeći gostu riječni, ali i lovni turizam, avanturizam i biciklizam. Cesta koja vodi kroz slavonsku šumu i duž toka rijeke Save, duga je 30-ak kilometara, a zahvaljujući turističkim interpretacijskim pločama možete je obići sami ili organizirano, uz pratnju turističkih djelatnika.