Posavska počuna cesta na sjajan način spaja priču o gastronomiji, povijesti, arheologiji, folkoru i pučkoj baštini,  jedinstvenoj i autohtonoj arhitekturi Posavine, nudeći gostu riječni, ali i lovni turizam, avanturizam i biciklizam. Cesta koja vodi kroz slavonsku šumu i duž toka rijeke Save, duga je 30-ak kilometara, a zahvaljujući turističkim interpretacijskim pločama možete je obići sami ili organizirano, uz pratnju turističkih djelatnika.

Naučite sve o povijesti, tradiciji, narodnim običajima, kulturnoj baštini, prirodnim ljepotama rijeke Save i posavske šume. Zavirite u dvorišta seoskih domaćinstava, osjetite Posavinu svim svojim čulima, mirisom domaćih proizvoda i ljepotom krajolika. Neka vam gakanje gusaka, rzanje konja i toplina posavaca opusti dušu i ukrade srce.

Posebna atrakcija obilaska Posavske poučne ceste je

KUŠAONICA DOMAĆEG PIVA BOŠNJAK
Prva i jedina u Hrvatskoj nastala iz ljubavi prema hobiju – kuhanju domaćeg piva.
U davna vremena, jedan od kućara u dvorištu obiteljske kuće Bošnjak nazvan je pivnica. U pivnicu se sjedalo nakon napornog cjelodnevnog posla na čašicu razgovora. Tu se čuvalo piće i hrana iz domaće proizvodnje. Uglavnom rakija i suhomesnati proizvodi.
Vina nije bilo tada, kao ni sada. Vinograd ne rodi na Savi.
Ali, moglo se naći piva. Tada, isto kao i sada. Tadašnje je kuhala prabaka, bilo je mutno i čuvalo se u zemljanim ćupovima. Iz tog vremena potječe i običaj kuhanja rakije od kukuruza čiji je tehnološki proces vrlo sličan tehnološkom procesu dobivanja piva, odnosno u oba procesa alkohol potječe od žitarica.
Današnje pivo kuhaju Mario i Dario, praunuci gore spomenute bake.
Domaće pivo je punog okusa i bogate pjene, najčešće varijante su svijetlo i tamno. Ako ih pomiješamo, dobivamo treću varijantu: rezano domaće pivo.
Uz pivo kuhano na seoskom domaćinstvu, možete kušati pivsku rakijicu, te likere spravljene na bazi pivske rakijice.
U ponudi su i domaći slavonski zalogaji ovisno o sezoni: kulin, kulinova seka, šunka, slanina, kobasice, krvavice, čvarci, švargli,…. slane kiflice, domaće pite i drugi slasni kolači.
Kušaonica domaćeg piva u Sičicama postaje zanimljiva točka u itinereru mnogih izletnika i mjesto druženja i opuštanja uz posebnu kapljicu sazdanu isključivo od prirodnih sastojaka: vode, ječmenog slada, hmelja i pivskog kvasca.

Kontakt: Mario Bošnjak, dipl.ing
Tel: 035 345 190
Mob: 098 349 490
WEB: www.pivobosnjak.com
E-MAIL: mario@bosnjakcompany.hr