APLIKACIJA- VISION ONE

ŠTO JE VISION ONE?

„Vision One“ je pametni turistički vodič kroz kojeg dobivate sve informacije potrebne za putovanje, bilo da ga tek planirate ili se već nalazite na željenoj lokaciji.

Kroz „Vision One“ možete na jednom mjestu jednostavno pronaći raznolike turističke sadržaje kontinentalne Hrvatske. Unutar aplikacije dostupni su opisni tekstovi, slike, video materijali, kalendar te interaktivna karta preko koje možete aktivirati navigaciju do željene destinacije.

Koristeći naprednu pretragu po kategorijama, interesima i geolokaciji otkrijte skrivene ljepote Lijepe naše.

KATEGORIJE PRETRAŽIVANJA

• Smještaj (hoteli, hosteli, apartmani, kamp, privatni smještaj…)
• Gastro ponuda (restorani, domaća autohtona hrana, pizzerie, agroturizmi…)
• Kulturna baština (dvorci, muzeji, tvrđave, samostani, crkve, spomenici…)
• Prirodne ljepote (nacionalni parkovi, parkovi prirode, jezera, izletišta…)
• Zabavni sadržaji (koncerti, kazališta, muzeji…)
• Manifestacije (festivali, obljetnice, događanja otvorenog i zatvorenog tipa…)
• Biciklističke rute – interaktivne rute s točkama interesa

Preuzmite “Vision One” preko sljedećih servisa:

gplay 300x89

Apps 300x89

Folklornom večeri završilo 24. NG glazbeno ljeto

Cjelovečernjim koncertom Folklornog ansambla Zagreb-Markovac, jednog od najboljih amaterskih ansambala grada Zagreba, 18. je kolovoza završilo ovogodišnje 24. po redu NG glazeno ljeto.

I peta večer ove manifestacije, tradicionalno folklorna, privukla je na središnji gradski trg mnoštvo zaljubljenika u kulturnu baštinu naših starih.


Folklorni ansambl Zagreb-Markovac počastio je Novu Gradišku raznovrsnim programom u trajanju oko 70-ak minuta. Pjesmom, plesom i svirkom proputovali smo tako Hrvatsku od Posavine, do Međimurja, Podravine, Moslavine, Gorskog Kotara, a bunjevačkim plesovima  „posjetili“ i Vojvodinu i naše Hrvate-Bunjevce. Izveli su 7 plesnih točaka, a orkestar dva glazbena intermezza: valcer, tri čardaša i kombinaciju čardaša i drmeša na tamburama i tradicijskim instrumentima ( gajde, dvojnice,..) pod vodstvom Maria Tuđine.

Folklorni ansambl Zagreb-Markovac gostovao je u lipnju u Novoj Gradiški u sklopu priprema za  svoj godišnji koncert i tada su dvostanim programom darovali puno ljepote novogradiškoj publici koja je i sinoć pjevala, plesala i odlično se s njima zabavila. 

-Upravo smo se vratili iz Portugala, a nakon Nove Gradiške kreću pripreme za turneju po Italiji. Trajemo 74 godine, a slijedeće godine kada slavimo 75. obljetnicu pripremamo pravi folklorni spektakl- rekao nam je, među ostalim, Jure Šiljeg, predsjednik Folklornog ansambla Zagreb- Markovac.

Ansambl broji 150 članova, rade u 8 sekcija, imaju dva orkestra: veteranski i orkestar Ansambla. Tijekom godine imaju 200 proba, 60 nastupa i najbolji su amaterski FA grada Zagreba.

-Upravo nas Grad Zagreb kroz svoje Natječaje i financira, a sve ovisi o ocjenama stručnog žirija koje donose temeljem stručnih kriterija i naših uspjeha i kvalitete. Nije to dovoljno, ali snalazimo se. Puno dobrih ljudi pomaže, tu su i donacije. Ide nekako. Borimo se-istaknuo je Jure Šiljeg.

Kao i sva Kulturno umjetnička društva, tako i Folklorni ansambl Zagreb-Markovac osmišljava načine kako privući mlade.

-Svaki dan je sve teže i teže. Cijeli svijet je u medijima i  mladima je dostupno mnoštvo sadržaja, a grad Zagreb im nudi apsolutno sve, 100 sadržaja i 100 načina zabave i zaista ih je teško privući. Međutim kada prvi puta dođu na probu ostaju, pa se i ožene. Tako sam i ja sam- naglasio je uz osmjeh Jure Šiljeg, predsjednik FA Zagreb-Markovac.

Jedna od članica spomenuta dva orkestra Ansambla je i Morana Jurković i to već 12 godina,  a svira drugi brač. Ujedno je i u Upravnom odboru FA.

Ljubav prema folkloru, kako nam je rekla, potaknuo je njezin prof. Dražen Varga još tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, pa su ona i brat tako i došli u FA Zagreb-Markovac. –Ovo je predivan hobi. Poslije posla, na večer dođem na probu, vježbamo, zabavimo se, družimo, sviram, putujemo po svijetu. Stavrno je predivno- naglasila je naša sugovornica. 

 

Poslije prekrasnog cjelovečernjeg koncerta posjetitelji su se odlično zabavili i uz TS „Rubato“.

I tako je završilo još jedno NG glazbeno ljeto koje je ove 24. godine po redu trajalo pet dana s mnoštvom sadržaja za sve uzraste. 

Bilo je tu jazza, rock ‘n’ rolla, zabavne, tamburaške glazbe, a i djeca su dobila svoju priliku nastupiti i pokazati talent. Preko 50 izlagača prezentiralo je domaće proizvode, suvenire, rukotvorine, umjetnine, domaće kolače. Pripremala su se i domaće „bakine“ lepinje. Naš „Slavonski dućan“ bio je otvoren tijekom svih dana i večeri NG glazbenog ljeta, a voditelj Milan Rosić osmislio je i zanimljive slatke suvenire ( paketići domaćih kolača)  za goste koji su bili nazočni službenom otvorenju ovogodišnje glazbeno-kulturno-gospodarsko-turističke manifestacije. 

Posjetitelji su imali prilike voziti se u kočiji staroj 100 godina i oprobati kako su nekada u takvim vožnjama uživala bečka gospoda. 

Otvorene su tri izložbe: u Gradskom muzeju Umjetnički nakit  svjetski poznatog umjetnika Maxa Škledara, potom Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška, kao i tradicionalna izložba „Šuma okom šumara“ na kojoj su ove godine bili samo nagrađeni radovi. Cjelovitu izložbu 15. otvorenog Bjelovarskog salona fotografije očekujemo do kraja godine.

I vrata Gradskog muzeja bila su otvorena tijekom ovih dana trajanja NG glazbenoga ljeta pa su posjetitelji mogli uživati u već spomenutoj izložbi Umjetnički nakit, kao i izložbi vezanoj uz ostavštinu Grigora Viteza koja je postavljena u suradnji s Hrvatskim školskim muzejom. Upriličene su i radionice za mlade.

I brojne udruge dale su doprinos sadržajanijoj ponudi 24. NG glazbenog ljeta. Među njima je bila i udruga „ECKO“-Edukacijski centar kvalitetnog obrazovanja, koja je upriličila tijekom svih večeri edukativno- zabavne radionice za najmlađe. 

Nije izostala ni Kids fun zona tvrtke „Kakva zabava“ vlasnika i i direktora Nikše Juri novića, rođenog Novogradiščanina, a klinci i klinceze su se doista odlično zabavili i ponešto i naučili.

Petu godinu za redom u sklopu NG glazbenoga ljeta i ljubitelji  domaćega piva došli su na svoje zahvaljujući sada već tradicionalnom Craft festivalu.

U sklopu službenog otvorenja 24. NG glazbenog ljeta otvorene su i novouređene prostorije Turističke zajednice u okviru kojih su i Turistički info centar, svečana vijećnica za vjenčanja i prijeme, a događaj je začinila Gradska glazba NG.

Pratilo nas je i odlično vrijeme tako da je Grad živio sve ove dane do jutarnjih sati. A i mlade snage su bile uključene u provedbu manifestacije i odradili su to profesionalno.

Na subotnjem after partyu na „šahovnci“ D.J. Karlo napravio je odličnu atmosferu, a na njegovu glazbu plesali su i stanari u obližnjim zgradama na balkonima svojih stanova.

Na kraju je sve začinjeno po slavonski, tamburama i folklorom i naravno odličnim vođenjem Mirka Fodora i Silvija Stilinovića.

Organizatori, Grad, Turistička zajednica, tvrtka Motivation play group, vlasnika i direktora Bernarda Kumića-Bernya, uz mnoge sponzore, ostvarili su i željeni cilj – Grad je živio punim plućima u sve dane NG glazbenog ljeta i posjetitelji, gosti, ali i ugostitelji i vlasnici smještajnih kapaciteta. Sadržajno je povezana stara gradska jezgra s Trgom, glavnom gradskom ulicom, Gradskim parkom u kojemu se uživalo i u kino projekcijama na otvorenome. I baš je tako trebalo i biti.

 

O NG glazbenom ljetu su rekli,….

Tijekom 24. godine održavanja ove, nadaleko poznate glazbeno-kulturno-gospodarsko-turističke manifestacije po kojoj je Nova Gradiška prepoznatljiva kako regionalno, tako i šire,

mnogi ljudi, tvrtke,organizacije pomogle su organizatorima realizirati ju na radost domaćina i gostiju. (više…)

Nova Gradiška, Grad rock’n’rolla

Potvrdila je to i rock večer 24. NG glazbenoga ljeta koja je 15. kolovoza na središnjem gradskom trgu, ali i u okolnim ugostiteljskim objektima okupila doista veliki broj posjetitelja i ne samo iz Nove Gradiške i okolice već i šire.Zahvljujući domaćim snagama, a bili su to THE ROCKERI, pa TWIN ROCK, počelo je „zagrijavanje“ za DARKA RUNDEKA & EKIPU uz koje se itekako pjevalo i plesalo. (više…)

24.Novogradiško glazbeno ljeto počelo izložbama i prvi puta jazz poslasticom

Obogatiti sadržaje, kako kulturne, gospodarske, tako i glazbene cilj je organizatora ove najveće manifestacije u regiji, prepoznatljive u cijeloj Hrvatskoj, ali i izvan njezinih granica gdje naši ljudi, ali i gosti planiraju i godišnje odmore kako bi bili dio posebne atmosfere i ugođaja u našoj lijepoj Novoj Gradiški.

 

Organizatori, Grad i Turistička zajednica Nova Gradiška, uz sponzore, pripremili su i ove godine pravu „ikebanu“ događaja.Počeli su izložbama; „Šuma okom šumara“,u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva Podružnice NG; Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška,slike; a Gradski muzej podario je zanimljivu i vrijednu izložbu Umjetnički nakit Maxa Škledara. Sve su otvorene za posjetitelje tijekom svih dana NG glazbenoga ljeta, a napominjemo kako su i vrata Gradskog muzeja otvorena u ove dane tako da možete uživati u ljepoti unikatnog nakita, ali i ostavštini Grigora Viteza zahvaljujući suradnji Gradskog muzeja NG i Hrvatskog školskog muzeja iz Zagreba. (više…)

JAVNI POZIV- Novogradiško glazbeno ljeto 2019.

JAVNI POZIV-NG LJETO 2019.

1. JAVNI POZIV- za davanje u zakup javnih površina 2019 ng ljeto

Nacrt lokacija- Ng ljeto 2019. pdf

Obrazac P1-Ponuda za zakup

 

2. Odluka o korištenju javnih površina za postavljanje terasa 2019

Obrazac P2-.Zahtjev za postavljanje terase

 

3. ODLUKA o zakupu javne površine za postavljanje štandova i prikolica

Obrazac P3.-Zahtjev za postavljanje štandova i prikolica

 

4. ODLUKA o prijavi na sajam eno gastro ponude i suvenira

Obrazac P4.-Prijava za izlagače