Skip to content

Osjetite mir

Posjetite okolicu Nove Gradiške jer nestvarni prirodni ambijent sam po sebi nudi relaksaciju od svakodnevice. Dovoljan je pogled na beskrajnu ravnicu, doživljaj guste šume i miris potoka da osjetite mir…

Izletište “Strmac”

Smješteno u prekrasnoj otvorenoj dolini kojom teče gorski potok Šumetlica izletište Strmac je pravi biser pogodan za kampiranje, obiteljske i društvene izlete te kupanje i relaksaciju.

Sa sjeverne strane zaštićen je od vjetrova planinom Psunj na kojoj je i prava planinarska poslastica – najviši vrh Slavonije – Brezovo polje na 988 m  nadmorske visine.

Osim aktivnog turizma i blagotvornim zračnim kupkama, na Strmcu možete uživati u koncertima na posebnoj ljetnoj opzornici kao i Moto susretima koji se godinama ondje održavaju.

Cernik (Franjevački samostan)

Gradnja samostana započela je 1728. godine, a temelji crkve sv. Petra postavljeni su 1736. godine. Te su zgrade danas središte kulturnog i vjerskog turizma. Samostanska knjižnica ima oko 7000 knjiga (dvije inkunable – prvo tiskarsko izdanje). U galeriji suvremene umjetnosti možete pogledati djela nekih od naših najvažnijih suvremenih autora.

Kula Gračanica

Do ovog povijesnog i arheološkog bisera svakako se isplati i prošetati. Zbog preciznosti i kvalitete gradnje, povjesničari tvrde kako iz gradnje Kule stoje mistični templari. Nekoć je služila kao vojni objekt i izvidnička postaja, a danas je jedna od najsačuvanijih srednjovjekovnih utvrda.

Kulmerov dvorac

Srednjovjekovna tvrđava Cernik spominje se u povijesnim izvorima tijekom 14. i početkom 15. stoljeća. Unatoč brojnim preuređenjima, posebno nakon barokne obnove u 18. stoljeću, dvorac je sačuvao svoj bajkoviti izgled.

Eko – etno selo Stara Kapela

Malo pitomo selo Stara Kapela vrati će vas nekoliko koraka unatrag i pokazati vam kako su živjeli naši bake i djedovi. Iz naše perspektive to djeluje jako romantično…

Seljačko domaćinstvo “Opođe”

Na južnim obroncima Psunja i zapadnim padinama Požeške gore, u mjestu Cernik, nalazi se istinska oaza mira, tradicije, ali i aktivnog odmora koje će vama i vašoj obitelji pružiti nezaboravno iskustvo.

Matin i Anin stan – Gornji Crnogovci

Otkrijte jedinstveni spoj suvremenosti i tradicije na još jednom imanju koje odaje počast staroj Slavoniji.