Skip to content

Mali grad veliki doživljaji

U Novoj Gradiški znamo kako vas zabaviti, izmamiti osmijeh na lice i podariti vam osjećaje zbog kojih ćete se uvijek vraćati a naša događanja!

NG Ljeto

Jedna od naših najznačajnijih manifestacija tijekom ljetnih večeri nudi niz kulturnih i glazbenih događanja. Sredinom kolovoza brojni posjetitelji uživaju u pomno osmišljenim petodnevnim tematskim glazbenim večerima (Večer klasike, Rock večer, Tamburaška večer, Zabavna večer, Večer tradicije i folklora) koje svake godine posjećuje sve više posjetitelja te se manifestacija profilirala kao događaj godine u ovom djelu Slavonije.

Advent u našem gradu

Kako adventu i priliči, naš je prepun sadržaja, boja, mirisa, okusa, glazbe i onog osjećaja slatkog iščekivanja. Božićni sajam nudi domaće slavonske proizvode te niz kulturnih i zabavnih sadržaja, prije svega za najmlađe!

Međunarodni Oldtimer susreti

Prva srpanjska subota u Novoj Gradiški već godinama je rezervirana za kultni Međunarodni Oldtimer susret koji organizira Old Timer Klub “Classic 99”. Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji svi poklonici limenih ljubimaca, na dva ili četiri kotača, imaju priliku uživati u savršeno očuvanim vozilima te raznovrsnim pričama i dogodovštinama iz prošlosti.

Volim… ljeto i kulturu!

Manifestacijom Volim… ljeto i kulturu! POU M.A. Relković tijekom najtoplijih ljetnih mjeseci svaki tjedan posjetiteljima svih generacija nudi i zanimljive kulturne, kreativne i edukativne sadržaje kako bi se tijekom ljetnih vrućina osvježili kulturom.

Promenadni koncerti Gradske glazbe Nova Gradiška

Tijekom cijelog ljeta i rane jeseni ova naša vrijedna udruga nedjeljom organizira promenadne koncerte u parku.

Let s Gavranom

Ova kazališno-književna manifestacija posvećena je kazališnom i proznom radu jednog od naših najpoznatijih zavičajnika, Miri Gavranu, najizvođenijem suvremenom hrvatskom dramatičaru u zemlji i inozemstvu.

RockStarci

RockStarci je glazbeni open air rock festival koji se tradicionalno održava u malom slavonskom selu Starci pokraj Starog Petrovog Sela. Ovaj “slavonski Woodstock” nastao je sasvim spontano, a danas je jedna od najvećih slavonskih atrakcija.

Moto Susreti Strmac

Jedni od najvećih moto susreta u Slavoniji posebni po tome što se odvijaju u jedinstvenom prirodnom ambijentu izletišta Strmac. Idiličan ugođaj, iznimna gastronomska ponuda, vrhunski glazbeni izvođači i miris motornih guma svake godine privlače sve više i više posjetitelja te sudionika iz raznih zemalja.

Grah fest

Zabavna siječanjska gastro manifestacija zamišljena je kao natjecanje u kuhanju najboljeg graha. Brojni domaći ljudi i gosti pokazuju svoje zavidno kulinarsko umijeće i natječu se s ostalim timovima.

Pokladni dani

Poklade su dio slavonske tradicije koju s jednakim oduševljenjem njeguju stari i mladi. Pustite mašti na volju, kreirajte jedinstvenu masku i zabavite se na Pokladnim danima u Novoj Gradiški.

Festival čobanca

Nije tajna kako Slavonci vole dobro jesti. Svibanjsko natjecanje u spravljanju najboljeg mesnog gulaša – čobanca još je jedna gastro manifestacija u nizu. Pravo mjesto za aktivirati okusne pupoljke.

Sarmijada i provijada

Ova travanjska gastronomska manifestacija za cilj ima očuvati specifičnu autohtonu slavonsku gurmansku tradiciju spravljanja sarme i proje – posebnog, zdravog i hranjivog kruha od kukuruznog brašna.

Kino na otvorenom

Tople večeri su idealne za posjet Novoj Gradiški. Naš domaćin, POU M. A. Relković, cijelo ljeto vas časti raznovrsnim kulturnim poslasticama, među kojima su i projekcije pomno izabranih filmova domaće i strane kinematografije.

In memoriam Ivo Petranović

Sportska manifestacija koja se tradicionalno održava u siječnju u organizaciji Rukometnih veterana Nova Gradiška. Susret međunarodnog karaktera koji okuplja veliki broj rukometaša, te nudi vrhunski športski doživljaj.